Krajeńsko-Pałuckie specjały kulinarne
- Węgierka sos do wędlin
Kontakt: Barbara Jasińska
ul. Długa 35, 89-121 Ślesin
- Zrazy wołowe
- Kaczka pieczona na złoto
Restauracja Art. Cafe,
ul. Dworcowa 7, 89-100 Nakło nad Notecią
- Schabowy Pani Marii
- Kaszanka z Olszewki
Maria Horodecka, Restauracja „Stara Stodoła” Olszewka 26, 89-100 Nakło nad Notecią
Miody:
- Spadziowo- nektarowy
- Faceliowy
- Akacjowy z orzechami
Gospodarstwo Pszczelarskie ”Bartnik” Konstantowo 10, 89-115 Mrocza
- Domowe krówki cioci Tekli
- Smażone ogórki cioci Kazi
Iwona Pyra, Mrozowo 22/10, 89-110 Sadki
- Półgęsek
- Noga gęsia w śliwkach i morelach
Restauracja „Gęsia Dolina”
ul. Nakielska 1a,
89-121 Ślesin
- Karp smażony z patelni
- Karp z pieca
- Karp filetowany
Restauracja WIK, ul. Nakielska 8, 89-121 Ślesin
- Lipowy
- Wielokwiatowy
- Rzepakowy
Gospodarstwo pasieczne Państwa Stanek, Studzienki, ul. Lisi Kąt 4, 89-240 Kcynia
-Piwo mocna szubińskie
-Leger Bier(jasne pełne)
- zarazy z dzika
- gulasz myśliwski
- pieczeń królewska z jelenia
Pensjonat Stary Browar, ul. Browarna 10, 89-200 Szubin
-Musztarda ostra
-Musztarda pełnoziarnista
-Musztarda sarepska
-Musztarda słodka
P.P.U.H. Grewling, kcyńska wytwórnia musztardy,
ul. Wyrzyska 30, 89-240 Kcynia
-Wielokwiatowy z pyłkiem
-Wielokwiatowy z propolisem
-Wielokwiatowy z pierzgą
Własna Pasieka Pszczelarska Państwa Kuś, ul. Paderewskiego 44, 89-100 Nakło nad Notecią
- Soki tłoczone, 100% naturalne, bez dodatku cukru i konserwantów. Jabłkowe oraz gruszkowe, pakowane po 5l i 3l.
wytwórca: Edyta i Adam Piszczek, ul. Mickiewicza 11, 89-110 Sadki, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..">Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..