Krajeńsko-Pałuckie specjały kulinarne

Restauracja „Gęsia Dolina”- Marchwiany konfitur

- Węgierka sos do wędlin

Kontakt: Barbara Jasińska

ul. Długa 35, 89-121 Ślesin

 

 


- Zrazy wołowe

- Kaczka pieczona na złoto

Restauracja Art. Cafe,

ul. Dworcowa 7, 89-100 Nakło nad Notecią

 


 

- Schabowy Pani Marii

- Kaszanka z Olszewki

Maria Horodecka, Restauracja „Stara Stodoła” Olszewka 26,  89-100 Nakło nad Notecią

 


 

Miody:
- Spadziowo- nektarowy
- Faceliowy
- Akacjowy z orzechami
Gospodarstwo Pszczelarskie ”Bartnik” Konstantowo 10, 89-115 Mrocza


- Domowe krówki cioci Tekli

- Smażone ogórki cioci Kazi

Iwona Pyra, Mrozowo 22/10, 89-110 Sadki

 


 

- Półgęsek

- Noga gęsia w śliwkach i morelach

Restauracja „Gęsia Dolina”

ul. Nakielska 1a,

89-121 Ślesin

 


- Karp smażony z patelni

- Karp z pieca

- Karp filetowany

Restauracja WIK, ul. Nakielska 8, 89-121 Ślesin

 


 

- Lipowy

- Wielokwiatowy

- Rzepakowy

Gospodarstwo pasieczne Państwa Stanek, Studzienki, ul. Lisi Kąt 4, 89-240 Kcynia

 


-Piwo mocna szubińskie

-Leger Bier(jasne pełne)

- zarazy z dzika

- gulasz myśliwski

- pieczeń królewska z jelenia

Pensjonat Stary Browar, ul. Browarna 10, 89-200 Szubin

 


 

-Musztarda ostra

-Musztarda pełnoziarnista

-Musztarda sarepska

-Musztarda słodka

P.P.U.H. Grewling, kcyńska wytwórnia musztardy,

ul. Wyrzyska 30, 89-240 Kcynia

 


-Wielokwiatowy z pyłkiem

-Wielokwiatowy z propolisem

-Wielokwiatowy z pierzgą

Własna Pasieka Pszczelarska Państwa Kuś, ul. Paderewskiego 44, 89-100 Nakło nad Notecią

 


- Soki tłoczone, 100% naturalne, bez dodatku cukru i konserwantów. Jabłkowe oraz gruszkowe, pakowane po 5l i 3l.

wytwórca: Edyta i Adam Piszczek, ul. Mickiewicza 11, 89-110 Sadki, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..">Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..